Lekker creatief! 1
dec
'19

Lekker creatief!

Mind- And Makerspace MaM Brugge - 1 december 2019 - 5-12 jaar
door Howest
Inschrijven vanaf 12 november 2019, 19u00

Stel je voor dat je jouw eigen pennenzak kon ontwerpen én maken. Of dat je er kon voor zorgen dat je beter zichtbaar bent in het verkeer. Als jij dat ziet zitten, ben je bij ons aan het juiste adres!

 

Vanaf dinsdag 12 november 2019 om 19u00 kan er worden ingeschreven.

Programma

Hieronder vind je het programma voor deze editie. Eerst volgt iedereen samen een hoorcollege in een groot auditorium.Daarna volg je een van onderstaande workshops. En ten slotte studeer je af en ontvang je een echt diploma!

Voor het hoorcollege en de plechtige proclamatie ben je automatisch ingeschreven.

verwelkoming

9u30 tot 9u45

hoorcollege

hoorcollege

Tijdens dit gezamenlijk verwelkomingsmoment krijg je uitleg over wat je allemaal mag verwachten van deze boeiende Kinderuniversiteit.

Pauze

van 9u45 tot 9u50

Op naar de workshop!

Met een stuk fruit en een drankje, en dan, hup, naar de workshop waarvoor je bent ingeschreven!

Workshop doelgroep 5-7 jaar

van 9u50 tot 11u50

Stick-it

Stick-it

Laten we er geen zakjes om binden; een pennenzak gebruiken zowel jongens als meisjes. Wil je zelf een creatieve pennenzak pimpen en ontwerpen. Leer dan bij ons hoeje dat kan doen! Laat je inspireren!
inschrijving is afgesloten

Workshop doelgroep 8-12 jaar

van 9u50 tot 11u50

Zichtbaar in verkeer

Zichtbaar in verkeer

In december wordt het al vroeg donker. Als de school gedaan is, dan moeten er velen van jullie in het donker naar huis met de fiets, te voet, de auto of met de bus. Dat is niet altijd even veilig, want je valt niet goed op in het verkeer. Hoe kunnen we er voor zorgen dat we beter zichtbaar zijn in het verkeer?
inschrijving is afgesloten

Proclamatie

van 11u50 tot 12u00

Diploma-uitreiking

Na al het harde werk in de workshops wordt iedereen, in aanwezigheid van de ouders, beloond met een officieel diploma!

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt de inschrijvingsprocedure?

Inschrijven kan vanaf dinsdag 12 november 2019 om 19u00 via deze website. Er zijn 20 plaatsen beschikbaar per workshop.

Is er een wachtlijst?

Ja. Dit verloopt automatisch. Als er inschrijvingen zouden worden geannuleerd, verwittigen we de mensen op de wachtlijst hiervan in chronologische volgorde.

Kan ik via mail/telefoon inschrijven?

Nee, dat is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel via de website.

Mijn kind wil graag samen met een paar vriendjes deelnemen aan de Kinderuniversiteit. Moet ik ze dan allemaal apart inschrijven?

We moeten inderdaad van elk kind de naam en zijn/haar keuze voor de workshop kennen, maar dit kan in één inschrijvingsformulier.

Wie verzorgt het hoorcollege en de workshops van de Kinderuniversiteit?

Het hoorcollege en de workshops van de Kinderuniversiteit worden verzorgd door studenten van de opleiding Bachelor Onderwijs: kleuter- en lager onderwijs van Howest. Dit gebeurt in het kader van een onderwijsopdracht. De studenten worden hierin ondersteund door onderzoekers en docenten die gespecialiseerd zijn in het stimuleren van een onderzoekende houding bij kinderen.

Worden er nog kinderuniversiteiten georganiseerd?

Ja! Je vindt alle informatie op www.kinderuniversiteit.be. Je kunt ook op de hoogte gehouden worden via onze nieuwsbrief (inschrijven onderaan homepage) of Facebook/Twitter (icoontjes bovenaan deze pagina).

Wie is de contactpersoon voor deze editie?

De contactpersoon voor deze editie is Joachim Gruwez, stafmedewerker wetenschapscommunicatie van Howest. Je kan hem bereiken via joachim.gruwez@howest.be of via 0473/57 12 73. Let op: inschrijvingen via email of telefoon worden niet aanvaard.


Praktische informatie

De kinderen worden op zondag 1 december 2019 verwacht tussen 9u00 - 9u30 in Mind- And Makerspace MaM Rijselstraat 1 te 8200 Brugge. Om 12u00 is de Kinderuniversiteit afgelopen. 

Ouderprogramma

Terwijl de kinderen ijverig aan de slag zijn, kunnen de ouders die dat willen een interactieve workshop van Lore Cuypers mee volgen. Het thema van de workshop is 'De (be)leefbare stad is een bewegende stad'. Vanuit het interdisciplinair onderzoeksproject ‘Vital Cities’ trachten wij te inspireren tijdens een interactieve workshop over ‘beleving’ van de omgeving en welke invloed dit heeft op ons gedrag. 

De openbare ruimte is geen vast  gegeven, het is  wat wij er van maken! 

Hoe beleven mensen de openbare ruimte en welke invloed heeft dit op hun beweeggedrag? Wat kunnen steden/gemeenten doen om hun openbare ruimte aantrekkelijker te maken zodat inwoners en bezoekers  bewust en onbewust aangezet worden om op een laagdrempelige manier te bewegen, zoals fietsen, wandelen, spelen, tuinieren,…?  Welke rol kunnen de inwoners hier zelf in spelen? Hoe kijk jij naar je eigen buurt, stad of gemeente?

Lore doet praktijkonderzoek naar hoe de fysieke en sociale omgeving mensen bewust en onbewust aanzet tot een laagdrempelige manier van bewegen, de raakvlakken tussen sport- en gezondheidsbeleid, sociaal beleid en andere beleidsdomeinen, de integrale benadering van mobiliteit, inrichten van de publieke ruimte en sociale innovatie met sport en bewegen als middel. In de praktijk werkt ze samen met verschillende steden en gemeenten waarbij ze haar expertise inzet binnen het analyseren van openbare data, participatietrajecten, procesbegeleiding en advisering rond het thema beweegvriendelijke stad.

De workshop start om 10u00 en duurt tot 11u30.